Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Засідання районної екологічної комісії з питань Височанської громади

Засідання комісії
02.02.2021

Сьогодні у Харківській районній раді відбулося засідання постійної комісії з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків (VIII скликання) під головуванням Баштового Дениса Анатолійовича.

Питання, які розглядали на цій комісії, безпосередньо стосувалися Височанскої селищної ради, а зокрема смт. Бабаї та селища Затишне. Вже близько 7-ми років у селищі Затишному ТОВ "Технополімер Копані Плюс" веде виробництво пластикових труб з відходів тари агрохімії, що звозяться з території як нашої держави, так і з країн ЄС (за інформацією від мешканців).

При чому рідкі небезпечні відходи цього виробництва зливаються в місцевий ставок та струмок, тверді відходи виробництва при цьому допалюються на території. Наразі у селищі Затишне виникло екологічне лихо: ставок отруєний а риба в ставку, рослини та дерева навкруг ставка гинуть. Місцеві мешканці неодноразово зверталися в правоохоронні та екологічні інстанції, але на сьогоднішній день жодного результату, окрім шаблонних "відписок" так і не отримали.

Друге питання - це розробка Хорошівської площі. В 2015 році компанія ДТЕК на аукціоні придбала ліцензію на розробку та видобуток природного газу на цій площі. На той факт, що навкруги густонаселена територія, місто-мільйоник Харків, річка Уди просто закрили очі. Мешканці селищ Бабаї, Хорошево, Безлюдівка, Покотилівка та мікрорайону міста Харків - Жихоря, прибули на комісію та виказали своє занепокоєння щодо запланованого газовидобутку.

На засіданні комісії були присутні позивач у судовій справі щодо відміни висновку з ОВД - депутат Височанської селищної ради Юлія Гриневич, юрист Астаф'єв Михайло Сергійович, який з першого дня займається юридичним супроводом всіх цих питань (на громадських засадах), депутати Височанської селищної ради Анна Жван-Жванська та Пахніна Наталья, голова Харківської районної ради Володимир Кацуба, заступник голови Височанської ради Олег Тройно, помічник НДУ Бакумова Едуард Павленко та інші.

Також всебічну підтримку у вирішенні цього питання із врахуванням прав та інтересів територіальних громад пообіцяли надати народні депутати України Дмитро Микиша та Олександр Бакумов. Голова ХРР Кацуба Володимир Михайлович разом з головою постійної комісії з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків Баштовим Денисом Анатолійовичем вислухали всіх присутніх і склали план подальших дій для вирішення цих проблем.
Було вирішено залучити постійні комісії ХРР із земельних відносин та правових питань, та подати звернення до всіх відповідальних інстанцій вже особисто від ХРР, а не від звичайних мешканців.

Дякуємо представникам ХРР за підтримку та всім присутнім на засіданні постійної комісії за небайдужість і активну громадську позицію!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше