Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як правильно вмикати побутові прилади після поновлення електропостачання

Новина
01.11.2022
Це може призвести до перевантаження мережі та повторного зникнення світла у будинку, але тепер вже не через стабілізаційне відключення, а через банальну аварію на підстанції. Тож як правильно вмикати прилади розповіли в Мінреінтеграції.

На час стабілізаційного відключення електроенергії від'єднайте від мережі всі енергоємні прилади (пральні машини, чайники, бойлери, електроплити тощо) та вимкніть світло в приміщеннях, якими не користуєтесь. 

З появою світла не вмикайте одночасно всі енергоємні прилади. Користуйтеся ними почергово. Скористались одним - вискнули, тоді під'єднали інший. Якщо енергоємні прилади мають таймер, то варто скористатись цим. Запрограмуйте їх включення в роботу у нічний час з 00:00 до 06:00 ранку.

Вмикайте електродвигуни та помпові станції через 20-30 хвилин після появи електроенергії. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску.  

Утримайтесь від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, офісних центрів. Воно створює високе одночасне навантаження на мережі під час увімкнення. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше