Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків для дитини ?

Новина
24.11.2022

Шляхом подання документів до контролюючого органу:

Для реєстрації дитини до 14 років у Державному реєстрі платників податків відповідно отримання реєстраційного номеру (РНОКПП) один із батьків (усиновитель, опікун, піклувальник) подає облікову картку за формою №1ДР  за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). 

Батьки подають документи до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а ті, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, - до будь-якого контролюючого органу.

Реєстрація дитини у Державному реєстрі здійснюється протягом трьох робочих днів.

Шляхом подання документів в електронній формі:

Облікову картку №1ДР та копії документів , необхідних для реєстрації у Державному реєстрі, можна подати через приватну частину "Електронного кабінету платника податків". Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження електронної ідентифікації.

Кваліфікований електронний підпис , MobileID, BankID, ДіяПідпис.

В рамках проєкту "ЄМалятко":

За бажанням батьки можуть здійснити реєстрацію дитини у Державному реєстрі під час державної реєстрації її народження. Особи віком від 14 до 18 років, які не зареєстровані у Державному реєстрі, можуть отримати РНОКПП під час оформлення паспорта громадянина України вперше.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше