Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні, 3 грудня 2022 року, виповнюється 300 років з дня народження Григорія Сковороди

Новина
03.12.2022

Сьогодні, 3 грудня 2022 року, виповнюється 300 років з дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога.

30 листопада в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. Сковороди відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Філософія Григорія Сковороди і ми-українці».

На урочистому відкритті конференції були присутні почесні гості: начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, голова Харківської міської ради Ігор Терехов, заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов, голова Північно-східного наукового центру НАН і МОН України Володимир Семиноженко, ректори та проректори закладів вищої освіти Харківщини та інші.
Захід проходив у змішаній формі – оф- і онлайн, що дало змогу долучитися до нього учасникам з багатьох куточків нашої держави та всього світу.

Головною ідеєю, яка лунала у виступах гостей і доповідачів, була думка щодо життєвості спадку Сковороди, його співзвучності з нашою буремною сучасністю.

Делегацію Височанської громади очолив голова Олександр Мороз.
На конференції від нашої делегації був продемонстрований відеоролик «Сковорода у Бабаях». Також всіх учасників вразила своїм виконанням чудової пронизливої пісні Катерина Моісеєнко. Основні ідеї та погляди Григорія Сковороди, його розуміння самопізнання людини, досягнення щастя, поняття свободи важливі й актуальні для сьогодення та стали для українців символом незламності.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше