Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

КЗ «Центр позашкільної освіти «Джерело» дарує яскраве дитинство

Новина
26.10.2022

Під час військових дій найбільшої актуальності набувають системи комунікації з дітьми, їхніми батьками та запровадження нових актуальних форм роботи.
В умовах збройної агресії Росії проти України саме заклади позашкільної освіти продовжують активно працювати для розвитку творчих здібностей дітей і молоді, забезпечуючи їх змістовне дозвілля та психологічну підтримку. Таким осередком миру, де дитина може відволіктися від страшного повсякдення війни, став для дітей Височанської громади Комунальний заклад «Центр позашкільної освіти «Джерело».

Педагоги цього закладу продовжують активно працювати, організовуючи освітній процес, виховання, розвиток творчих здібностей дітей та учнівської молоді, забезпечуючи їх змістовне дозвілля та психологічну підтримку.

📍З 1 вересня у непростий час педагогам вдалось охопити позашкільною освітою 560 дітей у 28 гуртках. Охоплено навчанням 7 дітей, які вимушено переміщені та проживають на території Височанської громади.

📍До вибору дітей навчання проводиться у гуртках «Бісероплетіння», «Паперокручення», «Технічний дизайн», «Витинанка», «Дизайн одягу», «Народна творчість», «Петриківський розпис», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-ужиткове мистецтво», «Хореографічний», «Брейк-данс», «Виготовлення сувенірів», «В’язання гачком», «Природа рідного краю», «Юні акваріумісти», «Фітодизайн», «Екологічне краєзнавство», «Юні охоронці природи», «Юні квітникарі». Педагоги проводять цікаві флористичні майстер-класи, майстер-класи по плетінню бісеру та мотанок, в’язанню гачком.

📍І хоча заняття проводяться в асинхронному та онлайн режимах, діти із задоволенням займаються у гуртках, з бажанням виходять до своїх керівників гуртків на зв’язок, спілкування. Педагоги намагаються урізноманітнити види взаємодії з вихованцями, зацікавити їх до навчання. Новинкою для закладу стало проведення онлайн екскурсій по відеозв’язку.

🇺🇦Велику увагу педагоги приділяють патріотичному вихованню дітей. Цікавим та змістовним для вихованців був спільний захід з Покотилівською дитячою бібліотекою по виготовленню мотанок, оберегів, браслетів, сувенірів для наших військових до Дня Захисників та захисниць України та Дня українського козацтва.

📍Разом з дітьми педагоги згуртовують на спільну корисну справу і їх батьків. Під час занять гуртка «В’язання гачком» діти разом з рідними в’язали теплі шкарпетки, які були відправлені нашим захисникам.

📍Знаходять час педагоги і для науково-дослідницької діяльності з вихованцями та участі у різноманітних конкурсах, акціях. Вихованці отримали перемогу у V Всеукраїнському двотуровому конкурсі образотворчого, декоративно-ужиткового та сучасного мистецтва «БИТВА ЖАНРІВ ART», вибороли III місце в обласному конкурсі учнівських науково-дослідницьких робіт «Валеологічна культура – вибір ХХІ століття», I-III місця у різних номінаціях обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».

У реаліях нашого часу педагоги закладу працюють зі своїми вихованцями, мотивуючи їх до навчання та усвідомлення, що знання та вміння є важливими для відновлення нашої Батьківщини.🇺🇦

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше