Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

КНП "Центр первинної медичної допомоги №1 Харківського району": Як підтримати дітей у теперешній час?

Новина
03.02.2023

Разом з Центром здоров'я та розвитку "Коло сім'ї" Міністерство охорони здоров'я України підготували поради для батьків, як надати підтримку дитині, щоб вона почувалася нормально у непростих обставинах сьогодення 👇

✅ Перша порада – бути поруч, адже ми є головним джерелом підтримки для наших дітей. Дотик, обійми, спільна діяльність – це прояв любові і присутності.

✅ Намагайтеся бути прикладом, адже діти дивляться на нас і наслідують нашу поведінку. Можна розповісти дитині про те, що вам допомагає у складних ситуаціях.

✅ Спілкуйтеся. Це важливо – допомогти дитині зрозуміти, що відбувається і як нам вистояти. Слухайте дитину і відповідайте на питання, якщо знаєте відповідь, будьте чесними.

✅ Залучайте дитину до чогось корисного. Це допоможе скинути нервове напруження. Вдома чи в укритті – знайдіть можливість вчитися, малювати, гратися.

✅ У цей складний час психоемоційних навантажень ми і наші діти потребуємо більше «підзарядки». Важливо займатися активностями, які поповнюють внутрішній «павербанк» дитини. Організуйте день, щоб у дитини був сон, смачна їжа, гра з улюбленцями, фізична активність, читання книжок, теплі розмови тощо.

ℹ️ У межах ініціативи щодо створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України
https://t.me/knp_cpmd1/538

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше