Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

КНП "Центр первинної медичної допомоги 1 Харківського району": 28 травня – Міжнародний день здоров’я жінок!

Здоров'я
28.05.2023

Поліпшення здоров’я жінок –  центральне завдання  глобальної програми охорони здоров’я та прав людини. Адже жінка відіграє  вирішальну роль у підтримці соціального, фізичного та економічного добробуту своєї сім’ї, отже  впевненості у майбутньому нації

Будь-яку проблему зі здоров’ям легше попередити, ніж лікувати. Вибір розумного способу життя, своєчасне проходження профілактичних оглядів, правильне харчування,  регулярні фізичні навантаження  – запорука міцного здоров’я, гарного настрою та бездоганного зовнішнього вигляду в будь-якому віці.

Жінки, як правило, нехтують своїм здоров’ям, намагаючись збалансувати вимоги сім’ї та роботи. Можливо, наявність декількох обов’язків може ускладнити дотримання здорової дієти або фітнесу.

Тож до вашої уваги головні, але прості речі, які кожна жінка може робити щодня, щоб залишатися здоровою:
✅️Правильне харчування: вживання здорового, збалансованого харчування не тільки допоможе схуднути, але й знизить ризик виникнення кількох хронічних проблем зі здоров’ям, таких як захворювання серця, діабет другого типу, рак тощо.

✅️Правильна гідратація:  Пиття великої кількості води життєво важливе для міцного здоров’я.

✅️Регулярні заняття спортом: насправді люди будь-якого віку та здібностей повинні знайти способи залишатися активними. Не забудьте виконувати принаймні 30 хвилин на день, п’ять днів на тиждень – якщо не кожен день – для контролю ваги та покращення здоров’я серця.

✅️ Управління стресом: один із способів управління стресом – це регулярно займатися йогою та медитацією.

✅️ Регулярні медичні огляди допоможуть тримати здоров’я у нормі та у разі виникнення проблеми подолати її на ранній стадії.

Джерело: Національна академія медичних наук України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше