Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ХТО МОЖЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ БЕЗ ДЕКЛАРАЦІЇ?

Новина
01.08.2022

ХТО МОЖЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ БЕЗ ДЕКЛАРАЦІЇ?

Зараз багато українців були змушені змінити місце проживання. Відтак змінилася система звернень до сімейних лікарів. Якщо обставини не дозволяють підтримувати контакт із лікарем, з яким була укладена декларація, можна звернутися до будь-якого іншого лікаря первинки.

🟩Так, якщо ви переїхали в інше місто чи область і потребуєте допомоги сімейного лікаря, зверніться у найближчу амбулаторію або центр первинної допомоги. Нову декларацію для цього укладати не потрібно, послуги, передбачені Програмою медичних гарантій, будуть безоплатними, як і раніше. Це огляд, консультація, аналізи крові та сечі, кардіограма, вакцинація, рецепти на “Доступні ліки”, направлення до інших лікарів тощо.

🟩Якщо ж ви, як і ваш лікар, залишилися жити у своєму місті або громаді — в разі потреби звертайтеся саме до нього, за місцем укладення декларації. Пам’ятайте, що зараз навантаження на сімейних лікарів може бути великим. Дотримуючись звичного алгоритму, ви дуже допоможете лікарям та медичним закладам працювати стабільно.

🟩Якщо ви живете там, де і раніше, а ваш лікар змінив місце проживання, медичний заклад запропонує заміну. У разі потреби ви зможете укласти нову декларацію.

🟩Крім того, ви можете підтримувати зв’язок зі своїм лікарем дистанційно, навіть живучи в різних куточках країни. По телефону чи в месенджері зараз можна отримати консультацію, рецепт на “Доступні ліки” та електронне направлення. Якщо маєте змогу зберігати контакт зі своїм лікарем — робіть це.

Адже чим довше лікар знає пацієнта, тим краще розуміє особливості його здоров’я та ефективніше допомагає.

Джерело: НСЗУ для пацієнта

https://www.facebook.com/105205140834514/posts/pfbid02FzX6fApnDs4AqifyNz6SHRJ1ranxBwitQfz55PMJcQchDr1bEHrQeSsJm4VnnjZhl/

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше