Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

19 червня - Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту

Подія
19.06.2024

Дата Міжнародного дня боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту була обрана на честь ухвалення 19 червня 2008 року резолюції Ради Безпеки 1820 (2008), в якій Рада засудила сексуальне насильство як тактику ведення війни і перешкоди на шляху побудови миру.
Завдання міжнародних організацій, а також держав-членів ООН полягає в тому, щоб надавати всіляке сприяння запобіганню таким конфліктам, а у разі їх виникнення – якнайшвидшій їхній локалізації та припиненню. Крім завдань із припинення конфлікту, вирішується маса супутніх проблем. 

Термін СНПК – сексуальне насильство в умовах конфлікту – охоплює згвалтування, сексуальне рабство, примусову проституцію, примусову вагітність, примусові аборти, примусову стерилізацію, насильницькі шлюби, примусове оголення та будь-які інші порівняні за ступенем тяжкості форми сексуального насильства щодо жінок, чоловіків, дівчаток або хлопчиків, які мають пряме чи непряме (тимчасове, просторове чи причинно-наслідкове) відношення до конфлікту.

На жаль, ця жахлива проблема продовжує залишатися навіть у 21 столітті, коли в результаті конфліктів страждають найменш захищені категорії людей: жінки та дівчатка. 

Через війну в Україні та особливо жорстокі методи ведення війни окупантів – серед українців також є постраждалі від СНПК.

Більше про злочини окупантів та допомогу жертвам сексуального насильства  під час війни:

  1. https://legalaid.gov.ua/novyny/postrazhdali-vid-seksualnogo-nasylstva-pid-chas-vijny-ta-domashnogo-nasylstva-mozhut-otrymaty-bezoplatnu-pravovu-dopomogu-vid-derzhavy/.
  2. https://cutt.ly/XKsLgAv.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше