Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

11 вересня- День пам’яті жертв фашизму

Новина
11.09.2022

Щороку у другу неділю вересня у всьому світі шанують пам’ять багаточисельних жертв фашистського режиму – День пам’яті жертв фашизму.

Дата відзначається з 1962 року й обрана невипадково. Саме на вересень припадають дві найважливіші події, пов’язані з Другою світовою війною, а саме її початок та завершення.

Міжнародний день пам’яті жертв фашизму – дата, коли згадують загиблих солдат різних національностей, мільйони мирних мешканців, які не вижили під час бомбардувань або в стражданнях від голоду чи недуг.
Україна – одна з країн, яка зазнала найбільших втрат від військових злочинів та бойових дій. Втрати серед населення становлять більше ніж 8 мільйонів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше