Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як захистити дітей від мін: сайт про мінну безпеку

Новина
15.03.2023

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та вибухонебезпечні предмети спричинили 75 жертв серед дітей у період з 24 лютого 2022 року по 15 лютого 2023 року. Щоб зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Міністерством освіти і науки України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Міністерством внутрішніх справ України запустили вебсайт «Все про мінну безпеку» для батьків, вчителів та дітей.

 Фахівці повідомляють про випадки мінування дитячих іграшок та інших предметів, які привертають увагу малюків, а відтак становлять велику загрозу для їхнього життя та здоровʼя.

«30% нашої держави забруднені. Йдеться про сотні тисяч різного вибухонебезпечного заліза. Діти є особливою групою ризику, адже їхня цікавість чи неуважність можуть коштувати їм життя. Тому зараз надзвичайно важливо навчати дітей та їхніх батьків правил мінної безпеки», — сказав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

«Жодна дитина не має ризикувати життям та здоров'ям, повертаючись додому зі школи, гуляючи в парку чи на дитячому майданчику. Доки територія України забруднена мінами, наш обов’язок — розповісти дітям про загрозу вибухонебезпечних предметів та пояснити, як залишатися в безпеці. На сайті діти та підлітки зможуть знайти цікаві мультфільми та комікси на тему мінної безпеки, а батьки та вчителі — поради, як говорити з дітьми на цю складну тему», — додав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Ресурс містить чотири розділи: для батьків, вчителів, підлітків та дітей. У кожному з них викладено адаптовану відповідно до віку інформацію про різновиди мін та правила поводження з ними. У розділі «Вчителям» можна знайти методичні рекомендації щодо проведення уроку з мінної безпеки та готові презентації для учнів різних класів. 

«На жаль, сьогодні українські діти різного віку, в тому числі наймолодші, для убезпечення власного життя мають бути обізнаними з предметами, які вивчають у старших класах школи. Передусім батьки мають розповісти про поводження з підозрілими речами. Зі свого боку вихователі та вчителі навчать дітей правил мінної безпеки та поводження з підозрілими предметами. Завдяки активній та злагодженій співпраці з Дитячим фондом ООН в Україні спеціальні уроки будуть внесені до навчальної програми. У простій і доступній формі вчителі зможуть пояснити підліткам і малечі, як убезпечити своє життя від мін і снарядів», — наголосив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

ЮНІСЕФ працює у найважчих регіонах для охоплення найбільш вразливих дітей. Ми працюємо у 190 країнах і територіях для кожної дитини, щоб забезпечити кращий світ для всіх. Більше про ЮНІСЕФ та нашу роботу для дітей: www.unicef.org/ukraine.
https://dsns.gov.ua/news/ostanni-novini/iak-zaxistiti-ditei-vid-min-novii-sait-pro-minnu-bezpeku

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше