Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Якщо людина потрапила в полон. Куди повідомляти?

Соціальна політика
26.10.2023
Інформацію щодо потрапляння особи в полон до ворога необхідно повідомляти виключно до компетентних державних органів, нагадує Національне інформаційне бюро (НІБ) при Мінреінтеграції.
Потрібно зібрати якомога більше інформації про обставини потрапляння людини у полон. В тому числі від її побратимів, свідків, рідних чи із соціальних мереж.

▪️Отримані дані слід одразу фіксувати, щоб повідомити до:
• НІБ на цілодобову гарячу лінію за номером 16-48 (для дзвінків з-за кордону +38 (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber. А також – написавши на електронну пошту: info@nib.gov.ua чи у месенджер на Facebook-сторінці або заповнивши онлайн-форму на сайті Бюро.
• Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Консультація за номером: 0 800 300 529.
• Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України, який функціонує при СБУ. Телефони гарячої лінії: (044) 321-11-21 та (098) 321-11-21.
Також необхідно подати заяву до відділення Національної поліції.
Якщо ж підтвердження про перебування людини у полоні немає, але вона більше не виходить на зв’язок, потрібно звертатися до Національного інформаційного бюро. НІБ опрацює та внесе таку інформацію до відповідного реєстру.
Возможно, это изображение текст
 
 
 
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше