Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Україні створено онлайн-мапу медзакладів, де можна безкоштовно отримати психологічну і психіатричну допомогу

Новина
17.07.2023

Проєкт має на меті забезпечити (https://www.kmu.gov.ua/news/nszu-prezentovano-onlain-mapu-medzakladiv-de-mozhna-otrymaty-psykholohichnu-ta-spetsializovanu-dopomohu-z-mentalnoho-zdorovia) доступ кожній людині до компетентної психосоціальної підтримки в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

▪️На мапу нанесено усі медичні заклади, які мають договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) про надання психологічної та спеціалізованої допомоги з ментального здоров’я.

▪️Загалом розміщено інформацію щодо 8201 лікаря у 3346 місцях по всій Україні, крім ТОТ і територій, де ведуться бойові дії.

▪️Скористатися онлайн-мапою медзакладів можна за посиланням. (https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-psychiatry) За допомогою фільтрів можна вибрати конкретний населений пункт, фах лікаря та вид допомоги. Зокрема:

· первинну, якщо потрібний сімейний лікар, терапевт або педіатр, який надає психологічну допомогу;

· амбулаторну, якщо потрібна поліклініка, де є психолог, психіатр, психотерапевт;

· стаціонарну, якщо потрібний спеціалізований медзаклад, який надає стаціонарну психіатричну допомогу; 

· мобільну, якщо потрібна психіатрична допомога дорослим і дітям за місцем проживання.

▪️Після застосування фільтрів на мапі з’являться медичні заклади, які відповідають внесеним критеріям. А також їхні адреси й телефони, за якими можна звернутися або записатися на прийом.

▪️Мапу створено Національною службою здоров’я України разом із Координаційним центром з психічного здоров’я.

📲Мінреінтеграції (https://t.me/minre_ua)

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше