Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Дії більше недоступна послуга “Допомога ВПО”: які зміни чекають переселенців

Соціальна політика
01.11.2023

З 1 листопада, у застосунку Дія тимчасово буде відсутня комплексна послуга “Допомога ВПО”. Цю функцію оновлюватимуть. Відтак, одним із нововведень стане те, що виплати отримуватимуть діти ВПО, які народилися після переїзду сімʼї.

Про це повідомляє Мінцифри

Допомога ВПО у Дії

З 1 листопада послуга — Допомога для ВПО — буде тимчасово недоступною в Дії, втім у Мінцифрі обіцяють, що повернуть функціонал із покращеними.

Зверніть увагу, якщо вам необхідно отримати довідку ВПО чи оформити допомогу, поки сервіс у Дії не працює, зможете зробити це офлайн за місцем проживання.

Які нові послуги отримуватимуть переселенці

  • Подати заяву можна буде одразу на всю родину: дітей, чоловіка чи дружину;
  • Виплати отримуватимуть діти ВПО, які народилися після переїзду сімʼї;
  • Зміняться умови виплат: фокус буде на громадянах, які перебувають у складних обставинах.

Важливо, якщо ви отримували допомогу раніше, то ви одержуватимете її ще протягом кількох місяців. Уряд з 1 серпня продовжив виплати ще на пів року. Далі допомогу буде продовжено тим громадянам, які відповідають умовам.

Що не зміниться у Дії?

Як й раніше буде доступна послуга зі зміни фактичного проживання, а також скасування статусу ВПО.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше