Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодення громади: Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі

Новина
26.04.2023

Щороку 26 квітня в Україні відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та вшановують полеглих учасників ліквідації наслідків аварії. Цьогоріч минають 37 роковини від дня трагедії.

Мітинги-реквієми «Місце пам’яті, скорботи та надії» на знак пошани полеглим ліквідаторам відбувся сьогодні у смт Високий, смт Покотилівка та смт Бабаї біля пам’ятників Жертвам Чорнобильської катастрофи, на яких були присутні:
🔹перший заступник Височанського селищного голови Іван Михайличенко;
🔸 староста Покотилівського старостинського округу В’ячеслав Богатий;
🔹 голова Чорнобильської організації Харківського району Володимир Голубов;
🔸голова Чорнобильської організації смт Бабаї Віктор Ломака;
🔹голова ГО «Ветеранське об’єднання Височанської громади «Мрія» Галина Журавель.

«Багато мешканців нашої громади брали участь у ліквідації аварії. Ми змогли всією країною подолали наслідки трагедії. Упевнений, і сьогодні ми обов’язково переможемо у нинішній війні, яка є трагедією для України, та відбудуємо нашу державу», - зазначив перший заступник Височанського селищного голови Іван Михайличенко.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів було вшановано пам’ять тих, хто віддав своє життя заради майбутнього.

🙏Низько схиляємо голови перед тими, хто відвів біду від прийдешніх поколінь та віддав життя, зупиняючи ядерний смерч.Тож нехай слово «Чорнобиль» стане постійним і суворим нагадуванням всім нам про відповідальність перед наступними поколіннями за всі свої вчинки та дії.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше