Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На Харківщині посилюватимуть протиепізоотичні заходи

Новина
18.01.2024

Про це йшлося під час Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній військовій адміністрації.

В 2023 році в регіоні зафіксовано 117 спалахів сказу тварин. Майже 70% виявлено на деокупованих територіях або в зонах, де велися активні бойові дії. Зокрема в Ізюмському та Чугуївському районах області. Така ситуація пов’язана з неможливістю проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин і контроль їхньої популяції в попередньому 2022 році.

Крім того, на початку 2024 року в Валківській громаді виявили об’єкт з 47 тушами свиней. Причина смерті – африканська чума. Осередок було локалізовано та ліквідовано профільними підрозділами Держпродспоживслужби.

Водночас, в регіоні проводилися заходи з вакцинації свійських та домашніх тварин від сказу. В 2023 році фахівці державних установ ветеринарної медицини, які підпорядковані Держпродспоживслужбі в Харківській області вакцинували більш ніж 103 тисячі собак, понад 77 тисяч котів, 22 тисячі голів великої рогатої худоби.

«Закликаємо жителів Харківщини проводити планове, щорічне щеплення свійських та домашніх тварин особливо в сільській місцевості. Це знижує ризики розповсюдження хвороб та зараження сказом», - наголосив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Євген Тіняєв.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше