Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Харківський обласний центр служби крові запрошує на донацію цільної крові, тромбоцитів і плазми

Новина
26.01.2024

Як зазначила виконуюча обов'язки директора Харківського обласного центру служби крові Олена Малигон, потреба в крові зросла з початком повномасштабного вторгнення рф 2022 року і відтоді залишається майже на тому самому рівні. 

«У нас завжди велика потреба в негативних групах крові. Так склалося, оскільки популяції донорів з негативними групами, на жаль, менше, ніж з позитивними. Тому наше головне завдання – планувати роботу з постійними донорами. І тоді цей дефіцит не буде таким наявним у разі, наприклад, активних бойових дій. Низький уклін і вдячність всім донорам Харківщини. Ми їх називаємо нашим Харківським донорським фронтом», – розповіла Олена Малигон.

 Детальніше про це можете прочитати на сайті Харківського обласного центру служби крові.

З початку повномасштабного вторгнення рф Центр працює у підвальному приміщенні для того, щоб забезпечити безпеку донорам і працівникам. Окрім того, працює виїзна бригада, також наразі формується ще одна. Аби до населеного пункту прибули фахівці, можна зв’язатися за номером: 095 570 4766. Якщо збереться до 30 людей, то буде організовано доставку на місце здачі крові і назад. За умови більшої кількості охочих – до громади прибуде виїзна бригада Центру.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше