Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Голодомор. Історії роду»: Держмистецтв запустило онлайн-проєкт до 90-тих роковин Голодомору

Новина
01.11.2023

Стартував онлайн-проєкт Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, покликаний вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років, спонукати українців досліджувати свою історію й  показати глибину трагедії на конкретних прикладах простих українських родин.

Протягом місяця до Дня пам’яті жертв голодоморів, який цьогоріч припадає на 25 листопада, Держмистецтв на своїх сторінках у соціальних мережах Facebook та Instagram публікуватиме історії-оповіді, записані зі слів очевидців, які пережили Голодомор 1932-1933 років, та закликає українців долучатися власними дописами та розповідати про свідчення їхніх родичів тих страшних подій. 

У Держмистецтв переконані, що в родинах багатьох українців є свої унікальні історії, пов’язані з цією трагедією. У когось родичі боялись про це розповідати, у когось говорили коротко, натяками, або описували лише якийсь один епізод, що їм запам’ятався, але всі ці історії важливі не лише для окремої родини, а й для нашої країни загалом. Ці відомості, як пазли, складають велику картину всезагального та всенародного лиха, яке огорнуло землі України в 1932-1933 роках.

Щоб долучитись до проєкту, потрібно опублікувати на власних сторінках у Facebook чи Instagram родинну історію про геноцид, який переживали рідні, та додати хештег #Голодомор_Історії_роду і позначити Держмистецтв у своїх дописах.

В межах проєкту «Голодомор. Історії роду» вже поширили три матеріали. Зокрема, охочі можуть ознайомитися з історією Матусевич (Матушевич) Наталі Леонівни (1911-1974) з села Мала Вільшанка Київської області, Янчук (Крекотень) Ольги Андріївни (1927 року нар.) та Янчука Матвія Григоровича (1926 року нар.) з села Хотів Київської області, а також з історією Снігура Антоніна Степановича (08.10.1925-31.01.2006) з села Водяне, що на Черкащині. 

Детальніше про проєкт – на сайті Держмистецтв

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше