Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Доброволець «Дей»: «Не очікував, що стільки людей кинуть свою роботу, справи, звичний побут – і візьмуть до рук зброю»

Новина
23.03.2023
 
Високий світлоокий юнак з початку повномасштабного вторгнення служить у 15 бригаді оперативного призначення Національної гвардії України імені Героя України Богдана Завади. Та військова справа для нього – не нова.
Ще у 2017 році «Дей» вступив до лав Добровольчого українського корпусу (ДУК). Воював у Донецькій та Луганській областях, виконував бойові завдання у складі розвідувального підрозділу.
24 лютого 2022 року юнак знову взяв до рук зброю. «Відправив дружину у безпечне місце, а сам пішов до військкомату. Там мене розподілили до Національної гвардії. Спочатку ніс службу на блокпостах, потім був направлений захищати населений пункт N. Там отримав важку контузію – під час потужного обстрілу за пару метрів вибухнула 120-міліметрова міна. Мене відкинуло вибуховою хвилею, але, на щастя, уламками не зачепило. Отримав важку контузію з гематомами внутрішніх органів», - розповідає «Дей» свій бойовий шлях.
Потім були лікування і відновлення у шпиталі. Місяць тому «Дей» повернувся на позиції, і тепер несе службу на Запорізькому напрямку. Про службу гвардієць говорить мало: «Тримаємось, воюємо». Та коли мова заходить про окупантів, слів у воїна знаходиться ще менше: «Всіх, хто прийшов зі зброєю на нашу землю, всіх, хто приймає участь у цій війні на стороні загарбників, треба вбивати. Іншої уваги вони не варті».
А от український народ зміг приємно здивувати досвідченого добровольця: «Наші громадяни – то сила. Чесно, я не очікував, що на початку повномасштабного вторгнення люди кинуть роботу, свої справи, звичний побут – і візьмуть до рук зброю. Більшість з них не знають, що таке бойові дії – але вони йшли, йшли і йшли буквально натовпом. В мене досі мурашки по шкірі, коли це згадую», - щиро посміхається «Дей». І додає: «Не сумніваюся, що з такими людьми не за горами момент, коли жовто-синій прапор замайорить над звільненим Кримом!».

https://www.facebook.com/3029NGU/posts/pfbid02YFgRCHhDghjGME46k3LqXfambkquMo6QHLmCmpdABSAw1fRzBUd4jaVrKLTM2Qh5l
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше