Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Безпека дітей під час онлайн-навчання: поради кіберполіції

Інформація
26.11.2023

Через безпекову ситуацію в багатьох українських школах запроваджено дистанційне навчання. У кіберполіції пояснили, як батькам захистити учня під час навчання в інтернеті.

1. Встановіть на гаджеті, яким користується школяр, антивірусне програмне забезпечення та налаштуйте його регулярне оновлення.

2. Створіть окремі облікові записи для навчальних платформ, які використовує дитина під час навчального процесу.

3. Домовтеся з дитиною, що під час навчання вона буде використовувати тільки визначені вчителями програми, месенджери та вебсайти з навчальним матеріалом.

4. Поясніть школяру про небезпеку зараження гаджета комп’ютерним вірусом у випадку встановлення невідомих програм і відкриття підозрілих посилань, листів, файлів, надісланих із невідомих акаунтів.

5. Роз’ясніть дитині небезпеку розповсюдження персональних даних у мережі: приватних фотографій, номерів телефонів, адреси проживання тощо.

6. Сформуйте у дитини культуру етичного онлайн-спілкування з іншими користувачами. Агресія та булінг є неприпустимими.

7. Поясніть дитині, що до нових знайомств в інтернеті варто ставитися обережно, особливо якщо новий співбесідник наполегливо нав’язується «у друзі».
https://cyberpolice.gov.ua/article/bezpeka-ditej-pid-chas-onlajn-navchannya-porady-kiberpolicziyi-5387/

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше