Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Жителі Харківщини можуть безоплатно отримати кваліфіковану реабілітаційну допомогу

Соціальна політика
26.06.2024

Про це йшлося під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА за участі заступниці начальника ХОВА Олени Логвинової.

«В межах Програми медичних гарантій НСЗУ всі послуги пацієнтам надаються безоплатно. За 53 пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» на Харківщині законтрактовано 12 закладів охорони здоров'я; за 54 пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах» – 23 медзаклади; за 25 пакетом «Медична реабілітація немовлят» – 8 закладів охорони здоров'я. Робота в напрямку залучення медзакладів до контрактування із НСЗУ триває постійно. Повернення постраждалих цивільних громадян та військових, ветеранів до активного, повноцінного життя є одним із основних завдань, які стоять перед медичною системою регіону. Це питання перебуває на особистому контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова», – розповіла Олена Логвинова.

Для проходження реабілітації амбулаторно достатньо електронного направлення від лікаря первинної ланки або лікуючого лікаря. Для проходження стаціонарної реабілітації пацієнту достатньо отримати електронне направлення від лікуючого лікаря. Також послуга доступна в разі переведення з одного медзакладу чи клінічного підрозділу до іншого. 

Будь-який пацієнт, який проходить реабілітацію, може отримати допоміжні засоби реабілітації безоплатно прямо у медзакладі.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше