Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як знизити ризик зараження інфекційними захворюваннями через воду на підтоплених територіях

Здоров'я
24.02.2024

Небезпечні для здоров’я хімічні речовини, а також збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ можуть опинитися у криницях та відкритих водоймах на території підтопленій внаслідок виникнення осінньо-зимових дощових паводків, весняної повені.

Щоби знизити ризик виникнення інфекційних захворювань на уражених територіях, дотримуйтеся, будь ласка, таких правил:

  1. Пийте тільки фасовану (бутильовану) або привізну воду гарантованої якості.
  2. Воду для приготування їжі і господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел. Річка чи криниця у дворі – більше не є перевіреними джерелами води. Як і водопровід, призначений для технічних цілей.
  3. Кип’ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Проте пам’ятайте, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення!
  4. Відмовтеся від продуктів, які були підтоплені водою (навіть від консервації).
  5. Піддавайте всі продукти термічній обробці (варіння, смаження, запікання).
  6. Ретельно мийте руки з милом.
  7. Не вбирайтеся в одяг, який був забруднений під час підтоплення, без попереднього прання та дезінфекції.

 

У разі якщо ви відчуваєте болі в животі, маєте блювання, діарею, підвищену температуру тіла та інші незвичні симптоми, не вдавайтеся до самолікування – негайно звертайтеся до лікаря.

Джерело - Державна установа "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України"

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше