Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як діяти, щоб дитина не стала жертвою онлайн-насильства

Новина
18.06.2024

Що робити, якщо підлітки зіткнутися з онлайн-насильством або кібербулінгом: посібник для батьків та спеціалістів, які працюють з дітьми

У світі сучасних інформаційних технологій підлітки в якийсь момент можуть зіткнутися з онлайн-насильством або кібербулінгом. Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI) підготувала збірку ресурсів, які допоможуть батькам, підліткам та спеціалістам зрозуміти, як діяти в таких ситуаціях.

Збірник «Toolkit», що містить такі компоненти:

1. Посібник «Навчання протидії сексуальному насильству в інтернеті щодо дівчат-підлітків: Посібник для спеціалістів, які працюють з дітьми»

2. Адаптація українською онлайн-інструменту «CYBERSAFE» (4 модулі), над яким працювали міжнародні та національні експерти «CYBERSAFE» – це ігровий онлайн-інструмент для профілактики онлайн-насильства щодо жінок та дівчат серед молоді (13-16 років). Він може використовуватись як у класі, так і в дитячих таборах тощо. Відтепер він доступний українською мовою.

3. Два короткі навчальні анімаційні відео для дівчаток і хлопців, які доступні на платформі YouTube:

– «Наслідки поширення оголеного селфі дівчинки без її згоди»

– «Що робити, якщо ваші оголені селфі потрапили в інтернет»

4. Буклет «Поради для батьків та опікунів щодо протидії сексуальному насильству в інтернеті»

Інструментарій із запобігання онлайн насильству щодо дівчат-підлітків підготувала Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше