Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В енергосистемі України знову є дефіцит, залучено аварійну допомогу з-за кордону

Новина
12.12.2023
Друзі, сьогодні ми знову змушені викликати коту Графіку (СПОЖИВАННЯ) аварійну «швидку допомогу». Причини його поганого самопочуття такі ж, як й раніше – рівень споживання зростає, а потужностей українських електростанцій не вистачає, щоб його покрити.
Щоб підтримати Графіка й зберегти баланс в енергосистемі, Диспетчерський центр «Укренерго» застосував аварійну допомогу з Румунії з 10:00 до 17:00 та з 11:00 до 14:00 з Польщі.
Як і все термінове, аварійна допомога коштує дорожче, ніж електроенергія з планових поставок. Також варто пам’ятати, що в аварійній допомозі можуть відмовити - сусідні країни не завжди мають вільні потужності для підтримки України. Детальніше про аварійну допомогу можна дізнатися в нашій рубриці #Недурніпитання за посиланням в першому коментарі.
Будь ласка, впродовж цього тижня уважно ставтесь до користування потужними електроприладами. Ми не закликаємо сидіти в темряві, щоб врятувати кота Графіка. Проте навіть мінімальне скорочення споживання в кожній домівці здатне зменшити навантаження на енергосистему.
Окремо звертаємось до великих споживачів – торговельних та розважальних центрів. Ваша допомога зараз особливо потрібна енергосистемі. Різдвяні та новорічні свята ще не настали, тому святкові ілюмінації поки що можуть працювати не на 100% потужності. Менше освітлення вітрин в денний час також буде підтримкою. Побутовим споживачам достатньо вмикати найбільш енергоємні прилади не одночасно, а почергово.
БУДЬ ЛАСКА, ПОТУРБУЙТЕСЬ ПРО ГРАФІКА! СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ОЩАДЛИВО!
*Нагадаємо, хто такий кіт Графік. Насправді графік споживання електроенергії у холодну пору року візуально нагадує кота. Його вуха – це піки споживання, коли енергосистема найбільше потерпає від перенавантаження. Проміжок між вухами – зменшення споживання вдень. Як ви бачите, через високе споживання вдень, цей проміжок дуже незначний і важко дається енергосистемі, ослабленій системними руйнуваннями минулого сезону. Слідкуйте за нашим котом у наступних дописах і, будь ласка, НЕ ПЕРЕГОДОВУЙТЕ ГРАФІКА!
Возможно, это иллюстрация (толстый лори и текст)
 
 
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше