Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага! Пташиний грип!

Новина
09.01.2024

Останнім часом епізоотична ситуація щодо захворювання на високопатогенний грип птиці суттєво погіршилася, про що свідчать зареєстровані випадки захворювання дикої та свійської птиці у Сумській та Рівненській областях.
На сьогодні спалахи пташиного грипу продовжують залишатись глобальною проблемою. Накладення карантинних та інших обмежувальних заходів, заборона торгівлі, знищення поголів’я птиці як в господарствах так і в населення, додаткові ветеринарно-санітарні заходи призводять до суттєвих економічних збитків.

 

Для профілактики інфекційних захворювань птиці власникам необхідно:

- не здійснювати купівлю птиці в місцях стихійної торгівлі;

- з метою проведення необхідних профілактичних заходів, інформувати державну ветеринарну службу про наявність птиці;

- на вимогу спеціалістів ветеринарної медицини надавати домашню птицю для проведення клінічного огляду;

- дотримуватись режиму закритого типу (не допускати вигулу домашньої птиці поза межами дворової території);

- утримувати птахів різних видів окремо;

- виключити можливість контакту домашньої птиці з дикою, особливо водоплавною, і синантропними птахами;

- не допускати сторонніх осіб в місця утримання домашньої птиці;

- проводити термічну обробку кормів перед згодовуванням;

- проводити ретельне очищення та дезінфекцію всіх приміщень і території утримання птиці;

- проводити знезараження посліду та підстилки шляхом спалювання або біотермічним методом;

- дотримуватися правил особистої гігієни при догляді за птицею (змінювати одяг та взуття, мити руки з милом, патрати в рукавичках).
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ,
ХАРКІВСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ



2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше