Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Харківській області працюють 26 спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Соціальна політика
02.03.2024
Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що робота спеціалізованих служб для таких осіб забезпечується спільно з Міністерством соціальної політики та міжнародними партнерами.
Так, при Мереф'янському центрі надання соціальних послуг діє Кризовий денний центр для постраждалих від домашнього насильства або насильства, обумовленого гендерною ознакою. Завдяки субвенції з державного бюджету та при підтримці Фонду народонаселення UNFPA в Україні на базі центру облаштували кризові кімнати.
Приміщення оснащені ліжками для дорослих та дітей. Центр має місця для матерів з маленькими дітьми, їдальню з набором посуду та побутової техніки, санвузол, пральну машину. За необхідності постраждалі від домашнього або гендерно обумовленого насильства особи можуть проживати у кімнатах до 10 діб. Потім фахівці готують документи і допомагають їм переїхати до Обласного кризового центру, де вони можуть перебувати більш тривалий час.
 
 
 
 
 
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше