Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Дії будуть доступні медичні дані пацієнта: Уряд ухвалив постанову

Новина
01.07.2024

Кабінет Міністрів України ухвалив нову постанову, яка значно спростить доступ громадян до медичних послуг через застосунок "Дія". Завдяки цій постанові користувачі зможуть зареєструватися або авторизуватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ), подати декларацію про вибір лікаря або, навпаки, припинити дію декларації.

Ця нова функція дозволить користувачам внесення змін до персональних даних, які зберігаються в ЕСОЗ. Якщо якась інформація більше не актуальна, наприклад, номер телефону, прізвище чи місце проживання, її можна буде легко оновити через "Дію".

На першому етапі нововведення в "Дії" користувачі зможуть:

  1. Зареєструвати себе як пацієнта в ЕСОЗ.
  2. Подавати декларації про вибір лікаря — сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.
  3. Переглядати раніше подані декларації, а за потреби — припинити дію декларації з попереднім лікарем.
  4. Змінити свої персональні дані, які є в центральній базі даних ЕСОЗ.

У майбутньому функціонал буде поступово розширюватися, що надасть ще більше можливостей для пацієнтів.

Проєкт реалізується Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) та Національною службою здоров’я України (НСЗУ) у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та залученими партнерами і стейкхолдерами. Ця ініціатива є важливим кроком у напрямку цифровізації медичних послуг в Україні, сприяючи зручному та ефективному доступу до медичних даних для всіх громадян.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше