Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ – ХТО МОЖЕ СКОРИСТАТИСЬ ПОСЛУГОЮ

Соціальна політика
03.07.2024
“Муніципальна няня” — це послуга догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку (або 6-річного віку у визначених випадках), що надається для підтримки батьків, опікунів дитини.
Раніше такою послугою могли скористатися лише батьки, опікуни дитини, яка потребує додаткового догляду, або батьки, опікуни, які є особами з інвалідністю I чи II групи та мають дитину до 3-х років.
Але в червні Кабінет міністрів України прийняв зміни і відтепер вік дітей збільшено до шести років.
✅Крім того, послугу можуть отримати:
- внутрішньо переміщені особи (ВПО)
- родини, які проживають на територіях, де в умовах воєнного стану дошкільні заклади не працюють.
✅Послугою “муніципальна няня” можуть скористатися батьки, опікуни дитини, які доглядають за:
✔️дитиною до 3-х років, якщо один із батьків, опікунів є ВПО;
✔️дитиною до 6-ти років, яка разом із батьками, опікунами проживає на територіях, де неможливо забезпечити функціонування садочків.
📎 Про припинення діяльності закладів дошкільної освіти потрібно надавати підтвердження (це копія рішення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. У разі розміщення такого рішення на сайтах відповідної ради, підтвердження не надається);
✔️дитиною до 6-ти років, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи;
✔️дитиною до 6-ти років, яка потребує додаткового догляду. Зокрема, це дитина з інвалідністю, або хвора на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або дитина, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність.
 
Возможно, это изображение 1 человек, ребенок и текст
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше