Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин

Інформація
28.02.2024

Основною метою запровадження ідентифікації тварин є створення в Україні належної системи простежуваності обігу тварин, удосконалення ефективного та діевого засобу виявлення та локалізації хвороб, забезпечення населения України високоякісними та безпечними м`ясо-молочними продуктами, отримання достовірної інформації про умови їx виробництва, підвищення довіри споживача до якості продукції.

Згідно Закону України «Про iдeнтифiкaцiю та реєстрацію тварин» ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин для юридичних та       фізичних осіб є обов’язковою.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», об`єктом ідентифікації та реєстрації є сільськогосподарські тварини - велика рогата худоба, коні, свині, вівці та кози.

Статтею 5 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» визначені основні принципи ідентифікації та реєстрації тварин, права та обов’язки власників тварин, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин, а саме:

-подавати для реєстрації дані про ідентифікованих тварин, господарства їx розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин;

- ідентифікувати ycix тварин у господарстві;

-здійснювати переміщення тварин з ідентифікаційними документами;

-подавати дані про yci переміщення тварин, надходження нових тварин у господарства, а також забій, утилізацію , падіж тварин протягом 5 робочих днів  з дати таких дій a6o подій;

-проводити забій, утилізацію лише ідентифікованих та зареєстрованих тварин тощо.

Проведення  ідентифікації    та  реєстрації   тварин   в    залежності  від виду  відповідно до нормативно - правових актів здійснюється:

-протягом 7 днів від народження для великої рогатої худоби , овець i кіз;

-протягом 60 днів від народження для свиней.

Вчасна ідентифікація та реєстрація тварин надає власнику можливість:

-вільно отримувати документи на переміщення та забій тварин;

-засвідчити право власності на тварину;

-вільно реалізовувати продукцію, отриману від тварини;

-застрахувати тварину;

-отримувати передбачені державою дотації на тварин.

Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин у господарстві фізичної особи, власник тварини може звернутися до державної установи ветеринарної медицини за місцем проживання a6o структурного підрозділу Державного підприємства «Агенство з ідентифікації i реєстрації тварин».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше