Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чим небезпечна амброзія та як з нею боротися!

Новина
07.09.2023

Одним з найвідоміших бур’янів в нашій смузі є амброзія. Відома вона не тільки завдяки широкому розповсюдженню, а й впливу на людину. Амброзію найчастіше можна зустріти уздовж доріг, біля берегів річок, на порожніх ділянках та польових угіддях. Величезна кількість людей страдають алергічними реакціями під час цвітіння цього буряну. Період цвітіння амброзії -  це період із середини липня до настання заморозків, одним з найнебезпечніших алергенів для людини – є її пилок.

Розмір шкоди, яку вона завдає людському здоров’ю, надзвичайний. Алергія на амброзію проявляється у вигляді нежитю,  сльозотечі, першіння в горлі, чхання, закладеність носу, і навіть симптомів бронхіальної астми, алергічного кон’юктивіту, атоксічного дерматиту тощо.

Найефективнійший метод боротьби з амброзією – скошування.

Відповідно до вимог Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи, організації та громадяни у сфері благоустрію населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти, що перебувають у їх власності або користуванні,  а також визначені правилами благоустрію території населених пунктів та прилеглої до цих об’єктів території..

Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області звертається до мешканців територіальних громад, керівників підприємств, установ, організацій та закладів усіх форм власності із закликом виконувати заходи боротьби з амброзією і не допускати подальшого її розповсюдження на території населених пунктів.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше