Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Соціальна політика
30.07.2023

Повномасштабне вторгнення рф в Україну спричинило найбільшу міграційну кризу в Європі з часів Другої світової війни і, як наслідок, посилило загрози та вразливість нашого населення до торгівлі людьми. На сьогодні по допомогу звертаються сотні людей. Серед найвразливіших категорій – діти без супроводу або діти, розлучені з сім’єю, жінки, особи з інвалідністю, особи літнього віку та особи, які раніше вже були постраждалими від торгівлі людьми. Найбільш поширеними формами експлуатації є трудова, сексуальна та втягнення у злочинну діяльність.

Для привернення уваги до цієї проблеми, Мінсоцполітики в рамках ініціативи Safe Woman  (реалізовується за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe, який фінансує уряд Канади) розпочинають серію рекомендацій, як розпізнати потерпілих від торгівлі людьми та допомогти їм. Ми розкажемо, що має насторожувати, які загальні ознаки торгівлі людьми, і що слід першочергово робити, якщо ви стали свідком такої ситуації.

І, головне, пам’ятайте: жодне насильство не має толеруватися. Якщо знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими номерами:

👉 102 – поліція
👉 527 - національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
👉 1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
👉 112 – служба екстреної допомоги в ЄС

ℹ️ https://www.msp.gov.ua/news/22975.html

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше