Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага! Висока мінна небезпека на Харківщині! Знайте і виконуйте правила мінної безпеки!

Інформація
30.10.2023

Увага❗️ Висока мінна небезпека на Харківщині❗️ Знайте і виконуйте правила мінної безпеки❗️

 - Минулого тижня в області сталося ще 2 випадки підривів цивільних на вибухонебезпечних предметах. Загинув 57-річний Ізюмчанин. Він підірвався 25 жовтня на протипіхотній міні ПФМ-1 "Пелюстка" у полі біля свого села Яремівка.
 -  Того ж дня, також у полі, поблизу с. Явір Ізюмського району під час проведення польових робіт підірвався трактор Т-150. Ймовірно він натрапив на протитанкову міну. Цей транспортний засіб був модернізований під дистанційне керування, тому обійшлося без жертв і постраждалих.
 - З початку деокупації на Харківщині від вибухів ВНП загинуло 49 людей та 188 травмовано.
 
У зв’язку із високою мінною небезпекою, Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян із закликом бути максимально обережними та не нехтувати правилами безпеки!
 -  Залишені ворогом міни можуть призвести до трагічних наслідків, особливо для мешканців деокупованих територій.
 - Аби вберегти своє життя і здоров’я, дотримуйтесь наступних правил:
- Уникайте невідомих місць: не вирушайте у невідомі ліси, поля або райони, де відбувались інтенсивні бойові дії чи котрі були під окупацією – вони є сильно заміновані.
- Будьте обережні при будівництві: якщо ви збираєтесь будувати щось або здійснювати інші господарські роботи на своїх ділянках в деокупованих районах, зробіть заявку піротехнікам і дочекайтесь поки здійснять перевірку.
- Навчайте своїх дітей правилам мінної безпеки: розповідайте про ризики та небезпеки, пов'язані з мінами, та навчіть їх, як уникати небезпеки.
- Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет, не торкайтесь його і негайно повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше