Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Мінсоцполітики: Одноразову матеріальну грошову допомогу отримуватимуть усі постраждалі від підриву Каховської ГЕС

Соціальна політика
26.07.2023

Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС відтепер можуть отримати одноразову матеріальну грошову допомогу незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО і чи отримують щомісячні виплати на проживання.

Відповідні зміни до Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалим внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції ухвалив Кабінет Міністрів України.

Згідно зі змінами, скасовується необхідність перевірки осіб, які претендують на призначення грошової допомоги, на предмет того, чи отримували вони допомогу як внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, 19 червня Уряд ухвалив розроблену Мінсоцполітики постанову, відповідно до якої постраждалі з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей можуть отримати 5 тис. грн одноразової матеріальної грошової допомоги за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Звернутися з заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня 2023 р. (включно). Отримати кошти можна через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків із можливістю їх зняття через платіжні термінали.

Подати заяву на отримання допомоги можна у будь-якому управлінні соціального захисту.

Детальніша інформація про одноразову матеріальну грошову допомогу постраждалим від підриву російською федерацією Каховської ГЕС – за посиланням.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше